Március 18-án tartóztattak le a holland rendőrök egy 47 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt fél évben több mint félezer autófeltörést hajtott végre, amelyek során kifejezetten a rádiókra utazott.

Tavaly 200 bejelentést kaptak a zoetermeeri rendőrök, idén további 342 feltörés történt  környéken. Ha nem is került elő az összes fejegység, de azért így is több száz, tisztázatlan forrásból származó rádiót foglaltak le a férfi lakásában. Őt egyébként úgy találták meg, hogy többen jelezték a rendőrség felé, hogy nem sokkal az után, hogy ellopták tőlük a rádiójukat, az megjelent egy internetes hirdetési portálon.

Biztos, hogy nem minden rádiónak sikerül majd megtalálni eredeti tulajdonosát, ráadásul azok nem is biztos, hogy igényt tartanak a régi készülékre, hiszen jó eséllyel és a biztosítótól kapott pénzzel már pótolták a veszteségüket. Ráadásul mire véget ér a büntetőeljárás, a raktárban porosodó fejegységek valószínűleg már elavulnak – jó eséllyel addigra már a rádióadás is digitálisra vált át.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!