Optimalizált aerodinamikával és 60 kg-mal alacsonyabb tömeggel bír a BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt M2-es, amellyel azt akarja demonstrálni a gyártó, mire lenne képes, ha nem kellene a költségekre odafigyelnie. Fontos szerepet kapott a karbon az átalakítás során, vannak olyan elemek, amelyeket csak ide készítettek, vannak, amelyek nemsokára elérhetőek lesznek az M Performance katalógusban.

Utóbbiak közé tartozik a karbon vese, a karbon motorháztető (-8 kg), a karbon első sárvédők (-3 kg), a karbontető 6 kg-ot spórol. A 19 colos 763M jelzésű felnik 6 kg-mal könnyebbek a széria daraboknál, a karbon csomagtérfedél 5, a karbon diffúzor 0,5 kg-mal könnyebb, a BMW speciális akkumulátora 14 kg-mal mínusszal járul hozzá a tömeg csökkentéséhez. Az utastérben a karbon kagylóülések 9 kg-ot, az új hátsó üléspad 13 kg-ot spórolnak.

Az egészet a Frozen Black fényezéssel és aranyszínű kiemeléssel teszik teljessé, az utastérben alcantara és csupaszon hagyott karbon teremt sportos hangulatot. A mechanikusan állítható M Performance felfüggesztés a hasmagasság 20 mm-es csökkentését teszi lehetővé, a lengéscsillapítókat is mechanikusan lehet állítani.