Világszerte száz országban jelentették a zsarolóvírus megjelenését, a legnagyobb gondot Nagy-Britanniában okozta a fertőzés, ahol a társadalombiztosítás rendszerét támadták meg, a kórházak mellett a segélyhívó központokban is üzemzavar keletkezett. A Nissan Sunderlandben található autógyárában pénteken este leállt a termelés a zsarolóvírus miatt, és még szombaton is állt az üzem, mert nem sikerült helyreállítani a számítógépes rendszert.

A Renaultnál a Szlovéniában található üzemet fertőzte meg a zsarolóvírus (a Twingo mellett is készül a Smart Forfour is), ezt követően a fertőzés terjedésének megakadályozása miatt elővigyázatosságból más gyáraiban is leállította a termelést. Oroszországban a Belügyminisztérium rendszerét bénította meg a számítógépes támadás, a jogosítványok kiadását kellett leállítani. Nagy-Britanniában a Q-Park nevű parkolócég számítógépes rendszere állt le, így csak készpénzzel lehetett fizetni, a támadás miatt a Q-Park külföldi leányvállalatai is gondokkal küzdöttek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!