hankook5Az elmúlt öt esztendőben az abroncsgyártó óriás rácalmási egysége, a Hankook Tire Magyarország több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forint értékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Ha ezeket az abroncsokat mind egymásra raknánk, több mint 5 km magas tornyot építhetnénk, amely ötször magasabb lenne, mint a Dubaiban található Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója (828 m). A támogatott szervezetek összesen több mint 120.000.000 km-t tettek meg, ami nagyjából 3.200 Föld körüli utat jelent.
hankook3
A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy olyan közhasznú szervezeteket és kisebb alapítványokat támogasson a Hankook, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, akik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, nagyon gyakran láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat. 2016 őszén a Hankook Magyarország Kft. 3010 db abroncsot, 65 millió forint értékben adott át a kedvezményezetteknek, ebből több mint 2000 darab abroncsot a pályázó kisebb nonprofit szervezetek vehettek át, köztük többen már nem az első alkalommal.
hankook2
Az Országos Mentőszolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén harmadik, a Magyar Vöröskereszt pedig második alkalommal kapott abroncstámogatást. „Büszkék vagyunk arra, hogy öt évvel ezelőtt európai szinten egyedülálló kezdeményezést indítottunk a Hankook Abroncsadományozási Programmal, amelyben közvetetten a teljes lakosságot érintő támogatást biztosítunk. Mi sem bizonyítja a program sikerességét jobban, mint hogy évről-évre egyre több non profit szervezet pályázik a lehetőségre, így széles körben támogathatjuk a magyar civil szervezetek mindennapi áldozatos munkáját. Továbbra is csak buzdítani tudom őket, hogy jelentkezzenek, pályázzanak és kitartást kívánok munkájukhoz!” – mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
hankook4
„A Magyar Vöröskereszt munkatársai évente több tízezer kilométert tesznek meg gépjárművel. Legyen szó véradásszervezésről, szociális munkáról vagy a katasztrófa-válaszadásról, elengedhetetlen az autók használata. Utcai szociális szolgálatunk a krízis időszakban csúcsra jár és karácsony közeledtével is egyre több családhoz kell eljuttatni a beérkezett adományokat. A mindennapos használat miatt kiemelten fontos, hogy megfelelő gumik legyenek az autóinkon, ezzel is biztosítva kollégáink biztonságos utazását. Köszönettel tartozunk a Hankook Tire Magyarország Kft-nek a hasznos adományért.” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.
„Egyesületünk eltűnt személyek mentőkutyával történő felkutatásával, és speciális mentési szakértelmet igénylő feladatok ellátásával foglalkozik. A mentésekhez használt gépjárművek évente több tízezer kilométert tesznek meg, ezért fontos, hogy a járművek mindig jól felszereltek és biztonságosak legyenek.” – nyilatkozta Pappné Altsach Andrea, a Cserhát. Mentőkutya Közhasznú Egyesület elnökhelyettese.

A tervek szerint 2017 késő tavaszán újra indul a Hankook Abroncsadományozási Programja, a kisebb nonprofit szervezeteknek már márciustól érdemes figyelni a www.hankookadomany.hu weboldalt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!