Alig kezdték meg a Mercedes CLA sorozatgyártását Kecskeméten, az interneten máris megjelentek az olyan képek, amelyek másféle karosszériával képzelik el az eredetileg négyajtós kupét.

Leggyorsabban és talán a legjobban a maláj Theophilus Chin valósította meg az elképzeléseket, amelyeket Mercedes-rajongók kértek tőle. Először is azt a karosszériát valósította meg, amit talán maga a Mercedes is meglép majd: a kombikupét. A CLS Shooting Brake-hez hasonló hátsó kialakítás jól áll a kompakt autónak is.

A kétajtós kupé megvalósítása sajnos több, mint kétséges. A C-osztályból is csak azért készült el ez a változat, hogy legyen alapja a DTM-versenyautónak. A kompakt autó esetén ráadásul rengeteg-extra megerősítésre, és ezáltal nagyobb tömegre lenne szükség ahhoz, hogy a B oszlop nélkül is kellően merev legyen a karosszéria, ami hátrányosan hatna a sportosságra. Ennek megfelelően kabrió karosszéria érkezése sem várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!