Professor Ferdinand Alexander Porsche nem csak az autók tervezéséhez értett, ezért 1972-ben hivatalosan is megalapították a Porsche Design formatervező irodát, amelynek első munkája az autók által ihletett Chronograph I-es karóra volt. Az egyszerű, fekete színű kronográf szakított azzal a hagyománnyal, hogy az óra ékszer, a pontos időmérő funkcióra koncentrált a 911-es műszeregysége által ihletett óra.

Most, a Porsche Design 50 éves fennállása alkalmából az autógyár szakemberei a Sonderwunsch-program jóvoltából egy új Porsche 911 Targát építettek a Chronograph I stílusában, azaz kívül-belül a fekete szín a meghatározó. Ahhoz pedig, hogy a jubileum igazán különleges, szereztek egy 1972-es évjáratú Porsche 911 T 2.4 Targát is, amelyet az új autó stílusában építettek újjá. Ez egyébként új volt a Porsche Classic számára, hiszen ott az eredeti gyári állapot helyreállapításával foglalkoznak, most pedig eltértek attól.

Amíg a karosszéria újrafényezése könnyen ment, a modern kárpitok felvitele a fél évszázados ülésvázra már nehezebb volt, csak egy kellően tapasztalt autókárpitosnak sikerült elérnie a tökéletes eredményt, a modern bőrt a régi kanyarulatokhoz igazítani úgy, hogy ott ne legyenek gyűrődések.