Tanulmányként már megmutatták a rajongóknak a Wörtherseetour-on a Volkswagen Golf GTI Clubsport változatát, de akkor még csak az optikai módosításokkal voltak készen, annak az autónak a motorterében a Performance csomagos, 220 lóerő teljesítményű 2,0 literes turbómotor rejtőzött.

Most bejelentették a hamarosan megvásárolható változatot, amely annyival tud többet a tanulmánynál, hogy a motorja alaphelyzetben 265 lóerő teljesítményű (alap Seat Leon Cupra), és az overboost funkciónak köszönhetően, azaz padlógázra legfeljebb 10 másodpercre 290 lóerőre (tehát a Seat Leon Cupra 290-es szintjére) emelkedik a teljesítménye. Kézi váltóval 6,0, DSG-vel 5,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra.

De nem csak a motor változott, a Nürburgringen csiszolt aerodinamikai csomag része az új első lökhárító, a nagy méretű tetőspoiler, a 19 colos felniket is kifejezetten ehhez az autóhoz készítették. Az utastérben hatalmas méretű kagylóüléseket használ a Volkswagen Golf GTI Clubsport, a fekete alcantara kárpitot piros színű varrással dobják fel; a kormánykerék és a váltógomb is alcantara borítást kapott.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!