A Smart és a Brabus együttműködésének első tíz éve alatt ötvenezer autót készítettek el a partnerek, ennek megünneplésére egy speciális, mindössze 100 példányra korlátozott limitált szériát készítenek.

A Smart Brabus ForTwo 10th Anniversary Edition a 102 lóerős turbómotort kapja, a 100 km/órás sebességet 8,9 másodperc alatt éri el, végsebessége elektronikusan korlátozott 155km/óra. E téren tehát nincs eltérés a több Brabustól, a különlegességet a körítés jelenti.

A liquid silver fantázianevű ezüstmetál fényezéssel látják el nemcsak a Tridion biztonsági cellát, de a cserélhető műanyag karosszériaelemeket is, no meg a Brabus kiegészítőket is. A Brabus jelvények vörös hátteret kapnak, az egyedi felnik sötétszürkék, piros díszítéssel. Az utastérben fekete bőr kárpitot találunk piros díszvarrással, és a műszerfal néhány elemét pirosra fényezték. A motorindító gomb az előválasztó-kar végén található, és nem hiányozhat a sorszámot mutató plakett sem. Egyébként a fullextrás ForTwo-ból készül a Smart Brabus 10th Anniversary Edition.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!