Az utóbbi időben leginkább amiatt került a hírekbe a Lotus, hogy a cégnek új tulajdonost kereső maláj gazda kirúgta Danny Bahart, mert szerintük annak viselkedése sértette az érdekeiket. Közben azért a napi ügyekkel is foglalkozik a cég, amire a legjobb bizonyíték, hogy most megkezdték az első hibrid Lotus tesztelését.

A Lotus Evora 414E elnevezésű autó valójában egy elektromos hajtású sportkocsi, amely az akkumulátorában tárolt energiával 48 km-es távolságra képes eljutni, de van a fedélzetén egy 1,2 literes, háromhengeres belső égésű motor – benzinnel, bioetanollal, vagy ennek bármilyen keverékével, például E85 üzemeltethető -, amely egy generátort hajt, amely az akkumulátor töltésével további pár száz kilométer megtételét teszi lehetővé. A megnövekedett tömeg ellen 414 lóerős csúcsteljesítménnyel és 1000 Nm-es nyomatékkal küzdenek, a 100 km/órás sebességet nagyjából 4 másodperc alatt éri el az Evora 414E, amelynek a végsebessége 209 km/h. Nem tudni, mikor lesz megvásárolható az autó, de a reménybeli tulajok addig a Lotus Driving Academy program keretében gyakorolhatják az Evora vezetését.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!