Fotó: Balogh Ákos/Napló

A litéri és füredi csomópont közötti mintegy 7,5 kilométeres szakasz több pontján egyszerre dolgozik mintegy hatvan szakember. A litéri és a Budapest úti csomópont közötti szakasz bal pályája lesz az első szakasz, ahol befejeződnek a munkálatok, míg az Almádi úti csomópontot júniusban adhatják át – közölte érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A litéri és a Budapest úti csomópont között már aszfaltoznak a kivitelező gépei, miután a két csomópont között a bal pályán (Székesfehérvár irányába) a javító és fagyvédő réteget, valamint az úgynevezett Ckh-réteget (hidraulikus kötőanyaggal stabilizált alapréteg) is beépítették. Az új Budapest úti csomópontnál földmunkákat végeznek, valamint ezekben a napokban építik be a javító és fagyvédő réteget. Szintén földmunkákat végeznek az új Budapest úti és az Almádi úti csomópont között az út város felőli oldalán.

Az Almádi úti csomópontban a híd pályalemezének szigetelését és a védőszegélyt építik, a város felőli oldalon a leendő körforgalom helyén szegélyépítésen, a fagyvédő, a Ckh- és az aszfaltréteg kiépítésén dolgoznak, valamint csapadékcsatorna készül. A déli oldalon a csomóponti ágakon és a 7217-es út környezetében a javító és a fagyvédő réteg építését végzik, míg a balatonalmádi és füredi csomópont között a hídháttöltés építése van folyamatban közölte lapunkkal a NIF Zrt.

A következő hetekben forgalomkorlátozás vár a közlekedőkre az almádi csomópontnál: a StopShop bevásárlóközponttal szembeni oldalon lezárják a bal pályát szélesítés miatt. Miután ez elkészült, a forgalmat áthelyezik oda, hogy a jobb pályán is kiszélesíthessék az utat.