A BRFK sajtóügyeletese közölte: a rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt rendelte el a nyomozást ismeretlen tettes ellen az autóreklámokkal foglalkozó Il Ferro Kft. ügyében.

A nyomozásba igazságügyi könyvszakértőt is bevonnak – tette hozzá Kormos Endre. A BRFK hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy 8.000 autós ügyféllel rendelkező Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény.

Körmendi Ákos, a társaság tulajdonosa és ügyvezető igazgatója korábban közölte: az Il Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a februárra, márciusra és áprilisra járó összeget csak később utalja át, illetve ennyi idővel meghosszabbodik a reklámszerződés.

Hozzátette: a cég már február vége óta nem fizetett mintegy 8 ezer ügyfelének, ezért – a szerződésekben is biztosított lehetőséggel élve – három hónapra felfüggesztette a kifizetéseket.

Körmendi Ákos visszautasította azokat a vádakat, hogy a cég tevékenysége piramisjáték lenne, mivel az autósok által befizetett egyszeri regisztrációs díj mellett bevételt jelent a reklámozó cégek pénze is.