November 12-15. között idén is megrendezi a Téli átállás nevű akciót a Nemzeti Közlekedési Hatóság a megyei/fővárosi közlekedési felügyelőségekkel együttműködve. Pénteken és szombaton a  műszaki vizsgálóállomásokon nyílt napot tartanak, ahol – országszerte összesen huszonkét helyszínen – ingyen átvizsgálják a gépjárműveket.

Szezonváltáskor, a tél beköszönte előtt kiemelten fontos az üzembiztonság érdekében a rendszeres időközönként esedékes karbantartást elvégzése, illetve a változó időjárási feltételekre történő felkészülés. Az őszi-téli időszakban kedvezőtlenebbek az út- és a látási viszonyok, amelyhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell.

A november 14-15-i nyílt nap keretében az ingyenes jármű műszaki állapotfelmérés az alábbiakra terjed ki:
– gumiabroncsok téli időszaknak való megfelelősége, műszaki állapota, méret- és típusazonossága;
– ablaktörlő lapátok műszaki állapota, működőképessége, ablaktörlő és fagyálló folyadék szintjének ellenőrzése;
– világító- és jelzőberendezések működőképességének és megfelelőségének ellenőrzése, beállítása;
– futómű és kerékfelfüggesztés ellenőrzése, fékmérés.

Az ingyenes járművizsgálat után, megfelelő műszaki állapot esetén – vizsgadíj befizetése mellett – a műszaki vizsga azonnali lehetősége is biztosított bizonyos állomásokon. Az ellenőrzés keretében a fent említett szempontok vizsgálatán túl tájékoztatják a gépjárművezetőket, hogy általánosságban mire ügyeljenek a téli jármű-üzemeltetésnél.

A Téli átállás akcióban résztvevő NKH vizsgaállomások listáját megtalálják az NKH weboldalán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!