Oroszországból emigrált Németországba Dr. Jurij E. Posztnyikov, aki a végletekig leegyszerűsített katonai terepjárót tervezett, amelyet Partisan One néven kíván értékesíteni. Azzal próbálja megnyerni a döntéshozókat, hogy 100 év garanciát vállal a járműre, amit könnyen megtehet, hiszen csak karosszériát kínál felfüggesztéssel, a hajtásról minden esetben a vásárló gondoskodik majd.

Ötven éves üzemidőre tervezték a járművet, amelynek külső váza egyszerű zártszelvényekből készül, ennek megfelelően könnyen és olcsón javítható, ha arra van szükség. Moduláris a váz, a képeken látható One kivitel mellett lesz még „ötajtós”, illetve a tengelyek számának növelésével lehet még bővíteni a járművet, 6×6 és 8×8-as változatot is terveznek. Akár az üzembe helyezés után is lehet majd módosítani a karosszériát az igényeknek megfelelően.

A jármű alja V alakú, hogy az esetleg a karosszéria alatt bekövetkező robbanás lökéshullámát elvezesse. Az utastér padlója sík, a technika – kipufogó, kardántengely – ebben a V alakú üregben kap helyet. A dobozforma előnye, hogy arra egyszerű, téglalap alakú páncéllemezeket lehet rögzíteni, ami olcsóbbá teszi a védelem kialakítását. A részben szétszerelhető konstrukció miatt egy 20 láb (6 m) hosszú konténerben öt darab Partisan One-t lehet szállítani, szemben egy darab hagyományos terepjáróval.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!