Az Audi immár 17 éve szponzorálja a Mantovában megrendezésre kerülő Gran Premio Nuvolari elnevezésű veteránautós versenyt, és ezzel kapcsolatban állította össze az olasz forgalmazó az Audi TT Nuvolari Edition-t.

A karosszéria Grigio Daytona színű fényezést kap, a kerékjáratokban az Audi Sport 9×19 colos Blade felnijei kerülnek, ezen felül bőrcsomag, az egyébként feláras automatikus légkondi, multifunkciós kormány és tolatóradar van a fedélzeten. A Nuvolari Edition sajátja a váltókar előtt elhelyezett, a sorszámot tartalmazó plakett, a Nuvolari feliratú küszöbborítás, az első padlószőnyeg, és a hátsó sárvédőkön is olvasható az autóversenyző neve.

A 100 darabosra limitált Audi TT Nuvolari Edition csak és kizárólag a 2,0 literes TDI-vel létezik, a 184 lóerős dízelt ráadásul csak hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóval adják jelen esetben. Ennek megfelelően nem a gyorsulás (7,1 s) a nagy szám, hanem a szabványos átlag (4,2 l/100 km). Olaszországban novembertől lehet megvásárolni az új Audi TT-t, a Nuvolari Limited Edition-ért 51 900 eurót kell fizetni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!