A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által hirdetett pályázaton, melyet a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeihez kapcsolódóan új és használt személygépkocsik beszerzésére és finanszírozására írtak ki, a Magyar Suzuki Zrt. nyert. A Széchenyi Bank által kidolgozott finanszírozási konstrukció kedvező kondíciókat kínál a projekt jogosultjainak, míg a Signal Biztosító az alacsony kezdőbefizetés mellett, a teljes körű Signal Casco biztosítást is magában foglaló, vállalható mértékű havi törlesztő részletet kínál. A projektet támogatja még a MOL is, kedvezményes árú üzemanyagkártyával.

A rendszer átalakítása után a támogatás összege új gépjármű vásárlása esetén 300 ezer forintról 900 ezer forintra, használt jármű, illetve segédmotoros kerékpárnak nem minősülő három vagy négykerekű jármű, illetve gépi meghajtású kerekesszék vásárlása esetén duplájára, azaz 600 ezer forintra, a gépjármű átalakításhoz nyújtható támogatás pedig a háromszorosára, 30 ezer forintról 90 ezer forintra emelkedett. Az új és a használt gépjárművek vásárlásához adható támogatás mértéke közötti különbségtétel is arra ösztönzi a jogosultakat, hogy új gépjárműveket vásároljanak. Használt gépjármű csak abban az esetben vásárolható, ha azt kevesebb, mint négy éve helyezték forgalomba, és alkalmas a mozgáskorlátozott személy speciális igényeinek kielégítésére.

A jelenleg hatályos szabályozás szerint új, illetve használt személygépjárműveket pályázati eljárás keretében kiválasztott finanszírozó szervezeten keresztül, három éves kölcsönszerződés keretében vásárolhatnak az érintettek. Tekintettel arra, hogy új, illetve négy évnél nem idősebb használt gépjárművek vásárlására használható fel a támogatás, az esetek egy bizonyos részében a támogatás és a meglévő saját erő mellett jellemzően kölcsön felvétele is szükségessé válik a vásárláshoz, így a finanszírozó szervezet bevonása révén erre a jövőben egységes, és kedvező feltételek mellett kerülhet sor. Az új beszerzési rendszer előnye az is, hogy a finanszírozó szervezet új gépjármű vásárlása esetén biztosítja a garanciális ellenőrzések, szervizelések teljesítését, valamint megfelelő, országos lefedettségű márkaszerviz hálózatot biztosít a javítások elvégzésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!