Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Honda épp a világ legforróbb fűnyíróját készíti, most pedig már be is fejeződött a munka. A tesztelés még hátravan, de abban bíznak a készítők, hogy képes lesz elérni a számítások szerint 208 km/órás végsebességét a Mean Mower nevű alkotás.

A Honda a brit túraautó-bajnokságban induló Civic-eket felkészítő csapattal, a Team Dynamics-szel közösen készítette el az egyébként teljesen működőképes fűnyírót, amely nem igazán alkalmas arra, hogy azt békés lakókörnyezetben használják. Alapjáraton 98 dbA a zajkibocsájtása, háromnegyed-fordulaton 130 dbA-val ordít, ami simán alkalmas a nyugalom megzavarására – mondjuk úgy egy kilométeres körzetben. Meg a pázsit elpusztítására, a 3 mm-es acél kábelt percenkénti 4000-es fordulaton pörgeti az elektromotor, miközben a jármű 24 km/órás tempóval képes haladni; a szépség helyett a teljesítményre helyezték a hangsúlyt.

A Honda azt állítja, egy HF2620-as fűnyíró traktort alakították át, a valóságban új a váz, a karosszéria, a motor (VTR Firestorm), a kormányzás (Morris Minor), a futóművek, tehát semmit nem hagytak meg az eredeti járműből. A fűgyűjtő zsák funkcionális alkatrész, csak épp a benzintank, az olajhűtő és egy második vízhűtő található itt.

A 140 kg tömegű alkotással már elvégezték az első teszteket, amely során egészen 160 km/órás tempóra gyorsultak fel vele, illetve megállapították, hogy 4 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás sebességre. Mindez a 109 lóerős motorkerékpár-blokknak köszönhető, amellyel együtt  a hatfokozatú váltót is átvették – rükverc nincs, úgyhogy nem árt jó előre eltervezni, milyen útvonalon járja be az ember a kertjét a Mean Mower-rel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!