A jövő év elején érkezik meg hazánkba az új Fiat Tipo, amely lépcsős hátú karosszériával kezd, csak ezt követően jön majd az ötajtós változat, végül pedig a kombi. Noha egyelőre túlságosan vad erőforrást nem ismerünk, az autónak lesz S, azaz Sport változata.

A védjegyhivatal nyilvántartásában már ott láthatóak a képek, amelyeken mélyre húzott első spoiler, padkával nem túl kompatibilis küszöbborítás és a hátsó lökhárítóra aggatott diffúzort csúfoló betétet látunk. A kerekek tengelyvonalától felfelé meglehetősen szolid a sportosság, fekete a hűtőrács, apró légterelő kerül a csomagtérfedél peremére, az oldalfalon pedig fekete fóliacsík látható. Mivel a Fiat által levédett számítógépes ábrákon a török belpiacos Aegea nevet olvashatjuk, még az is lehet, hogy ez a változat nem ér el hozzánk. Mondjuk a 95-120 lóerőt lefedő teljesítmény-spektrummal nem is nagyon fog hiányozni a vásárlóknak a sportos körítés. Ennél várhatóan kedvezőbb fogadtatása lesz a Nyugat-Európában hagyományosan jobban fogyó ötajtós karosszériának, amellyel várhatóan a Genfi Autószalonon mutatkozik be a Fiat Tipo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!