A szöuli taxiszövetség az adatok összesítése után arra az eredményre jutott, hogy a tavaly beérkezett 10 982 panasznak 42,5 százaléka azzal volt kapcsolatos, hogy – a jelen esetben nem olyan kedves – ügyfél behányt az autóba.

A helyzetet már tarthatatlannak ítélték a sofőrök, végül a 72 000 taxisofőr egyik érdekvédelmi szervezetének előterjesztésére a hatósági árakat tartalmazó táblázatba február elsejétől ott szerepel az a tétel is, hogy az autó lehányása esetén 150 000 wont (37 600 Ft) köteles fizetni az utas – ezzel a takarítást és az amiatti kereset-kiesést fedezi a taxis. Elriasztó erejűnek számít a bírság, az alapdíj 3000 won (750 Ft) és kilométerenként 1200 won (300 Ft) a fuvardíj. Akár még nemzetközi diplomáciai bonyodalom is lehet az új díjtételből, hiszen jellemzően az éjszakai kimenőről a támaszpontra visszatérő Egyesült Államokbeli katonák szennyezik be a taxikat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!