A Renault négy, az élet különböző területein alkotó művészt kért fel arra a nemes feladatra, hogy készítsenek egy, az igényeiknek messzemenően megfelelő Twingót. Mondanom se kell, egyik autó se alkalmas a közúti közlekedésre, de legalább annál látványosabbak lettek.

Twingo 55 FBG

Jean-Charles de Castelbajac francia divattervező a francia állami autók feketéjét a fogadásokkor használat barokk paloták belsejét zsúfolta a miniautóba, amelyet akár már holnap is Nicolas Sarkozy államelnök rendelkezésére bocsájtana. A barokk ülőgarnitúrán kívül kandeláberek és kézzel polírozott parketta teszi teljessé az alkotást. Manapság mindenkinek szorosabbra kell húznia a nadrágszíjat, miért éppen az államelnök legyen kivétel?

Twingo Goes Pop

Nicola Roberts brit énekesnő magától értetődően a zeneipar és a divatcikkek világába kalauzolja el az embert. Minden megvan a fedélzeten, ami Roberts kisasszony munkájához-életéhez elengedhetetlen: hangstúdió, sminkszoba, kávégép. Végre értelmet nyert az autó műszerfalán egyébként már-már feleslegesen utazó süni, amely adja magát a különféle szemfestékek/szempillaspirálok/rúzsok és egyéb kacatok tárolására.

Scabin Pasta Twingo

Davide Scabin olasz séf természetesen nem hazudtolta meg magát, és a tészták világába kalauzolta el a Twingót. Az olasz konyha minden fontos kelléke megtalálható az utastérben, pardon, la cuccinában, a műszerfalat fűszerszekrénnyel váltotta ki, az ülésekre alapos műgonddal ragasztotta fel a tésztát. A csomagtérajtó felnyitásával láthatóvá váló 3D-s tévé segítségével pedig a séf személyesen magyarázza el a szemlélőknek, hogyan is kell tökéletesen elkészíteni a tésztát.

Twingo Reading-Car

Nils Holger Moormann német formatervező a nyugalom és béke szigetét szerette volna megvalósítani a Twingo karosszéria korlátain belül. Mivel szeret olvasni, egy olyan szalon alakított ki a csöppnyi utastérben, ahol minden adott a kényelmes olvasáshoz: kandalló szolgáltatja a meleget és a tűz finom ropogását, a polcon pedig bőven jut hely a kedvenc regényeknek. A kényelmes elhelyezkedésről pedig az utastér első felét elfoglaló matracágy gondoskodik. A teáskészletnek már csak a csomagtartóban jutott hely.

Nagy felbontású képeket (33 db) az Autó-Motor Facebook oldalán találnak a művészi Renault Twingókról.