Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1972. május 24-én alapították meg a BMW Motorsport GmbH, amelyből mára a különösen izgalmas bajor autókért felelős M GmbH létrejött. A születésnapon jelentették be a BMW M 50 Jahre nevű limitált szériát, amelyet a legnépszerűbb autók alapján készítenek. Persze mindenfelé az évfordulóra utaló jelvényeket találunk – érdekes módon eltérő logókat használnak a két modellnél -, és van egy új karbon első koptató is, de igazán a színek teszik különlegessé az autókat.

Az észak-amerikai piacra 500 darab BMW M3 BMW M 50 Jahre készül az M3 Competition xDrive-ból. 5 különleges BMW Individual szín közül lehet választani, amelyekkel az eddigi 5 M3-as generációra utalnak, az E30-ast a nem metál Cinnabar Red piros képviseli, az E36-ost a Techno Violet lila, az E46-osra a Deep Interlagos Blue kék utal, az E92-esről a Fire Orange III-as narancs színt veszik át, az aktuális F80-ast pedig a Limerock Grey szürke képviseli. A Techno Violet és az Interlagos Blue csak ennél a limitált szériánál választható.

A világpiacon elérhető BMW M5 BMW M 50 Jahre limitált széria az összes hajtással (hátsó/összkerékhajtás, kézi kapcsolású vagy automatikus váltó) kérhető, Európában a Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red és San Marino Blue színek közül lehet választani, a kínai ügyfelek Fire Orange és Stratus Grey közül választhatnak – ezekkel a színekkel arra utal a gyár, hogy arrafelé épp a tigris éve van.