Sok mindenért lehet szidni a Teslákat, ha valaki nagyon nem kedveli az elektromos gépeket, de az biztos, hogy Elon Muskék szinte lophatatlanná tették autóikat.

A Teslákba rengeteg olyan funkció került, amely arra lett csupán kitalálva, hogy elriassza a rablókat.

Ilyen például a 360 fokos szögben rögzítő kamera, ami azonnal bekapcsol, és elküldi a tulaj telefonjára a videót, ha az autó érzékeli, hogy valaki megpróbál jogtalanul bejutni.

Emellett a GPS-követő és a telefonos irányíthatóság miatt valóban nagyon profinak kell lenni a „szakmában”, ha valaki el akar lopni egy Teslát.

Ez nem a rabló napja volt… (Fotó: Facebook/Annabelle Brett)

Aki viszont Annabelle Brett, ausztrál rádiós műsorvezető autóját akarta ellopni, nem voltak felkészülve a feladatra…

„A telefonomon az applikáció mutatja, hol az autó, így nem volt nehéz dolgunk. Bepattantunk egy másik kocsiba, és elkezdtük követni, közben pedig persze értesítettük a rendőrséget. A rabló azt sem tudta, mi történik, mivel szórakoztam is vele egy kicsit, és a telefonom segítségével le- és felhúztam az ablakokat menet közben, lelassítottam az autót, és még dudáltam is egy kicsit…” – idézi Annabelle Brettet a drivetribe.com.

A rabló úgy megijedt, hogy félreállt, és otthagyta az autót az út szélén, de így sem volt szerencséje, mert nagy ijedtében elejtette a jogosítványát, így a rendőrök is könnyedén megtalálták a tolvajt.