Egyidejűleg a forgalom is nőtt, 4,4 milliárd eurót könyvelhetett el a cég a 8,0 százalékos gyarapodásnak köszönhetően. Azonban különösen az üzleti profit nőtt jelentős mértékben. A 121 millió eurós érték 20,4 százalékos erősödést jelent, vagyis közel háromszor akkorát, mint a forgalom növekedése.

„A jó piaci eredményeink után most már látjuk a fejlődést a legfontosabb pénzügyi mutatókban is. Különösen az üzleti nyereség mutatja, hogy az eredményeink javítása érdekében tett lépéseink kezdik éreztetni hatásukat” – mondta Stephan Schaller, a Volkswagen Haszonjárművek ügyvezető igazgatója.

Az idei év első hat hónapjában a vállalat 8,5 százalékkal növelte a kiszállításait körülbelül 233 400 darabra, ezzel új hathavi rekordot állított fel (2006 első félévében 215 100 járművet vehettek át az ügyfelek).

A kiszállítási rekordnak köszönhetően a Volkswagen Haszonjárművek korábbi féléves forgalmi rekordja is megdőlt. A forgalom 8,0 százalékkal, 4,413 milliárd euróra nőtt (2006 első féléve: 4,088 milliárd euró).

Az üzleti nyereség növekedése jócskán meghaladta a forgalom erősödését. Az egy járműre eső költségek és a belső költségek csökkentése, valamint a profitorientált értékesítési struktúrák 20,4 százalékos növekedéshez vezettek. Az idei év első hat hónapjában így 121 millió eurós üzleti nyereséget könyvelhetett el a cég, míg a tavalyi év azonos időszakában elért nyereség 101 millió euró volt.

Stephan Schaller a következőket fűzte hozzá: „Azért sikerült ilyen átlagon felüli mértékben növelni az üzleti nyereséget, mert jelentősen csökkentettük a költségeket és egyúttal növeltük a termelést. Véleményem szerint továbbra is hasonlóan nagy számú megrendeléseket alapul véve további javulást figyelhetünk majd meg az összes fontos pénzügyi mutató tekintetében az előző év azonos időszakéhoz képest.”

A magyar piacot tekintve is jónak mondható félévet zárt a márka az első hat hónap alatt kiszállított 1338 haszongépjárművel. Az LT-t felváltó – akár 17 m3-es raktérrel és 5 t össztömeggel – rendelkező Crafter különösen jól szerepelt, hiszen a tavalyi 117 darab után az idei első félévben 174 darab állt munkába (48%-os növekedés). A márka legismertebb modelljéből, a Transporter T5-ből  2006 első felében 480, míg 2007-ben 580 darab kelt el, ami 21%-os növekedést jelent. A legkisebb, városi áruszállító Caddy 23% feletti piaci részesedéssel továbbra is őrzi piacvezető pozícióját.