A Bentley Mulsanne legújabb változata azoknak készül, akik szeretik ugyan a sportos megjelenésű autókat, de nem szeretnek a volán mögé ülni. Az egyedi, 21 colos felnikkel és hűtőráccsal dinamikusabbá tett megjelenéshez minden korábbinál több luxust nyújtó hátsó ülés is tartozik.

Új extraként immár italhűtőt és (kézzel készített) pezsgős készletet is lehet rendelni, nem is beszélve az utasteret rengeteg napfénnyel ellátó tetőablakról. Ezt a két felszerelést egyébként az összes megrendelő kérheti mostantól.

Amiben a Mulliner Driving Specification többet tud még a hétköznapi változatnál, az a gyémántvarrású bőrkárpit. Ha néhanapján mégis a volán mögé ülne a gazda, akkor az üzemmódkapcsolón akár Sport fokozatot is ki tud választani – ekkor csökken a kormányszervo rásegítése, kevésbé ringatózó lesz a lengéscsillapítás, és az elektronikus menetstabilizáló is más tartományban avatkozik be. A menetkomfortot természetesen nem befolyásolják hátrányosan ezek a módosítások.

A vásárlónak egyébként nem lesz egyszerű dolga: több mint száz külső szín, 22 bőrkárpit-szín, szabadon választható fafajtából készülő betétek és kétféle intarzia közül lehet válogatni. A 6,75 literes, 512 lóerős turbómotorhoz nem nyúltak, de minek is: a hatalmas Mulsanne-t 5,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás tempóra, és 296 km/órás végsebességet tesz elérhetővé.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!