A plug-in hibrid járművek terén piacvezető Mitsubishi továbbra is szeretné megőrizni ezt a pozícióját, és a Tokiói Autószalonon leleplezett Mi-Tech elnevezésű tanulmányautó jelzi azt, hogy milyen irányba szeretnék bővíteni a választékot. Mármint arról van szó, hogy egy, a jövőre megújuló Outlandernél kisebb méretű modellt dobnak majd két-három éven belül piacra.

A buggy karosszéria, vagy épp a tanulmány esetén alkalmazott gázturbinás hatótávnövelő megmarad a tanulmány sajátjának, illetve jelzésértékűen hírt ad arról, hogy milyen sokrétű fejlesztések zajlanak a háttérben. Újdonság még a négy villanymotoros összkerékhajtás, az önvezető technológia. A gázturbina előnye, hogy sokféle üzemanyaggal használható, legyen szó benzinről, gázolajról vagy alkoholról.

A meglévő kétmotoros elektromos tengely dupla alkalmazásával jött létre a négy villanymotoros összkerékhajtás, amelynél az elektronika kerekenként képes irányítani a nyomatékot, amivel terepen soha nem látott tudást eredményez – és akkor ott van még az egymással szemben forgó kerekekkel megvalósuló helyben megfordulás lehetősége is. Hagyományos műszerfal helyett a szélvédőre vetíti az adatokat és tudnivalókat a Mitsubishi Mi-Tech.