A Scénic alapú Lodgy egyterű mellett a Kangoo alapján készülő, állítólag Dokker névre hallgató dobozautóval is szeretne új vásárlókat szerezni a Dacia márka. Utóbbi egyébként a Mercedes Citan közeli rokona, hiszen ugyanarra a padlólemezre épülnek. Mercedes alapú Dacia, vagy Dacia alapú Mercedes? Egyvalamit tudunk: a globalizáció csodálatos dolog.

A Dokkernél nagyon alacsony indulóárat akarnak elérni, ennek megfelelően csak a legszükségesebb dolgok lesznek a fedélzeten. A többi gyártó idő közben mindkét oldalra ad tolóajtókat, a Dacia esetén csak a jobboldali lesz magától értetődő. Motorok tekintetében az 1,2 literes, 16 szelepes és az 1,5-ös dízel gyengébb változata lesz választható. Nem csak a Mercinek, a Renault Kangoo-nak is meg kell hagyni a vadászterületét.

Alapáron csak egy oldalon kap tolóajtót a Dacia Dokker Alapáron csak egy oldalon kap tolóajtót a Dacia Dokker

A Dokker mellett a Dacia egyébként még egy újdonsággal készül, a hamarosan bemutatkozó Lodgy egyterűből dobozos haszonjárművet is készítenek, így közvetlenül a Volkswagen Caddy ellen is lesz ellenfele a Renault-Nissan konszernnek.

A háttérben ott figyel a Lodgy haszonjármű. A Scénic alapú teherszállító a VW Caddy közvetlen ellenfele lehet A háttérben ott figyel a Lodgy haszonjármű. A Scénic alapú teherszállító a VW Caddy közvetlen ellenfele lehet

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!