Olyanról már hallottunk, hogy egy busz letérdel, azaz a padka felőli oldalon csökkenti a szabadmagasságát, hogy az utasoknak könnyebb legyen a ki- és a beszállás. De most egy igazi premier következik, hiszen fekvőtámaszozó buszt láthatnak majd a Londonba látogatók az Olimpia idején.

David Verny cseh művész alkotása a mozgó szobor, amelynek egy 1957-ben gyártott emeletes busz az alapja. Utóbbit Hollandiában vásárolták meg, és a viharvert járművet ezt követően alaposan átépítették. A farát egy kicsit átszabták, hogy az extrém dőlésszöget is kibírja, és két hatalmas kar csatlakozik az utastér helyére.

Ezek elektronikusan vezérelt mechanikus-hidraulikus rendszert rejtenek, amelyek segítségével a 6 tonna tömegű autóbusz képes fekvőtámaszokat végezni, amelyet július 27-e után minden Londonba látogató megtekinthet majd a cseh csapat szállása előtt. Egyelőre nem tudjuk, mi lesz a mozgó szobor sorsa az Olimpia után, de egészen biztosan nem hagyják veszni a londoni jellegzetességet ilyen látványosan bemutató műalkotást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!