Mivel a nagy hasmagasság adott a Lada összes autójánál, az apró részletekből lehet arra következtetni, hogy itt rögtön a Vesta kombi Cross, azaz szabadidő-autós körítésű változatát látni az izsnyevszk városában készített fotókon: cápauszony-antenna és kerékjárat-szélesítések ezek az árulkodó jelek. Egyébként ez lesz majd a Lada választékának csúcsa, hiszen egyelőre nincs a tervben ennél nagyobb méretű személyautó.

A hírek szerint június 30-án jelentik be az új karosszériaváltozatot, amelyről korábban már megjelentek a hivatalos ábrázolások az orosz védjegyhivatalban. A nyári szabadságolás alatt készítik fel az üzemet a Vesta kombi gyártására, amely így szeptembertől készül. Ugyanazokkal a hajtásláncokkal kínálják, mint a lépcsős hátút, ami Oroszországban 1,6 (106 LE) és 1,8 literes (122 LE) benzinmotort jelent, és 5 fokozatú kézi kapcsolású vagy robotizált váltót. A Cross változat a fekete műanyag védőszoknya mellett még 17 colos felniket és elektronikus differenciálzárat is kap, összkerékhajtás azonban nem lesz elérhető.

A Vesta hazai bemutatóján már sikerült megtudni, hogy 2018 elején érkezik meg a magyar kereskedésekbe a kombi változat, szóval erre nem kell olyan sokat várni, mint a limuzinra. Még több álcázott képet nézhetnek meg a Lada Vesta kombiról a Russian Cars Industry VK-oldalán.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!