Ahogy azt a neve is mutatja, kifejezetten városi felhasználásra szánják az Audi legújabb ötletét, az Urban Concept elnevezésű 1+1 személyes jármű a zsúfolt utcákon való közlekedésre és parkolásra lett kitalálva.

Ennek megfelelően a sofőr és a mellette-mögötte ülő utasa a hátratolható tető segítségével tud bejutni az utastérbe – ahol elfér az autó, ott már ki- és be is lehet szállni. A karbonból sütött karosszéria egyébként a lehető legegyszerűbb, még az ülések alsó része is rögzített, csak a támla dőlésszögét lehet állítani – illetve a kormány és a pedálok távolságát. A sajtóközlemény szerint az autó 21 colos kerekeket gördül, a kémfotó szerint ez felnistül gumistól értendő, a rajz szerint csak a felnire – Frankfurtban majd kiderül.

Minimális műszerezettség is elégnek kell lennie - egy monitor kerül a kormány mögé Minimális műszerezettség is elégnek kell lennie – egy monitor kerül a kormány mögé

Az autót egyébként két darab elektromotor hajtja, az ehhez szükséges energiát lítium-ion akkumulátorban tárolják. Pontos számokat még nem árultak el, csak annyit, hogy akár nagyobb városi túrákat is meg lehet tenni a kétüléses mikro-Audival.

Egymás mellett-mögött helyezkedik el a sofőr és utasa, a karbon utascella része az ülőlap, nem állítható Egymás mellett-mögött helyezkedik el a sofőr és utasa, a karbon utascella része az ülőlap, nem állítható