Az Egyesült Államokban minden eszközt bevet a Smart ahhoz, hogy az emberek megismerjék a mikroautót, most épp Jeremy Scott divattervezővel szövetkezett egy nem hétköznapi autó megalkotása érdekében.

Az akkumulátoros-elektromos Smart hátsó szárnyai az amerikai autógyártás ötvenes évekbeli korszakára utal, a megvalósítás azonban nagyon is mai. Az áttetsző műanyagból készített szárnyakon belül LED-ek világítanak, így fékezéskor sokkal nagyobb a felvillanó piros fény – ezekért keményen küzdött a divattervező, eredetileg csak egyedi külső-belső színvilágot szeretett volna a gyár.

Végül azonban a Mercedes kaliforniai formatervező-központjában dolgozó szakemberek megvalósították az ötletet, olyannyira, hogy 2013-ban limitált darabszámban bárki megvásárolhatja majd a Smart Fortwo Forjeremy-t. Feltéve, hogy Kaliforniában él, egyelőre csak ott tervezik a forgalmazást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!