Nem is olyan rég nagy visszhangja volt annak a Veyronnak, amellyel egy tóba hajtottak. Most épp bíróság előtt van az ügy, és nagyon úgy néz ki, szándékos volt az autó elpusztítása, a biztosítási pénzre hajtottak az ügyeskedők.

Gyanús körülmény 1: a Bugatti Veyron sofőrének tudta nélkül, egy párhuzamos úton haladó autóból készült videofelvétel az esetről, amelyen semmi, alacsonyan repülő pelikán nem látszik. Védekezés 1: márpedig volt madár, amitől annyira megijedt a sofőr, hogy eldobta a kézben tartott mobilját (az USA-ban szabad), és úgy hajtott a tóba.

Gyanús körülmény 2: miután a vízbe süllyedt az autó, a sofőr és az utas kiszállt, a motort azonban negyed órán keresztül járatták tovább, ami alatt az helyrehozhatatlan károkat – vizet szívott – szenvedett. Védekezés 2: a csípős moszkitók miatt menekültek ki az autóból, és nem mentek vissza leállítani a motort.

Gyanús körülmény 3: 1 millió dollárért vették a használt szuperautót, a biztosítótól már kétmillió dollárt követelnek. A megvásárlás időpontja és a vízbe hajtás között 4-5 hét telt el, ez idő alatt durván kétezer kilométert mentek az autóval, azaz napi szinten használták. A biztosító szerint ezzel már nem érvényes a „gyűjtői autó” kategória, amire hivatkozva a magas kártérítést kérik.

Az ügy egyébként bíróság előtt van, egy egész esküdtszéket, azaz egy tucat embert kell meggyőznie a Veyron tulajdonosának és sofőrjének arról, hogy a láthatatlan, alacsonyan repülő pelikánok képesek kétmillió dolláros kárt okozni egy egymillió dollárért vásárolt autón. Hiszi a piszi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!