Az ADAC német autóklub szakemberei május és június között 22 európai nagyvárosban tesztelték a taxikat, mindenhol tízszer vették igénybe a közösségi közlekedésnek ezt a fajtáját. Ugyanazt az útvonalat nappal és éjszaka is megtették, és GPS segítségével rögzítették a ténylegesen megtett utat.

Az adatok kiértékelése után Barcelona végzett az első helyen, ahol a legjobbak a sofőrök, pontos a számla, és meglehetősen olcsó is a fuvar: a 7 km-es útért 10,92 eurót számláznak. Utols helyen Ljubljana végzett, ahol kétszer a sofőrök megtagadták a fuvart, a fennmaradó nyolc esetből meg négyszer az indokoltnál hosszabb úton mentek a taxisok. Hamburg például azért került a lista 11. helyére, mert egy taxisofőr több mint kétszeres távolságon át utazott a tesztelőkkel, akik menet közben többszöür is felhívták a figyelmet a tévedésére, de ő nem tágított. Egy csaló taxisofőr tehát egy egész város megítélését le tudja rontani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!