Jó pár éve megszületett a megállapodás a Mazda és a Toyota között, hogy előbbi akkor még csak tervezett mexikói autógyára készít majd kisautót utóbbinak. Most pedig üdvözölhetjük az első eredményt, a lépcsős hátú Mazda2-ből faragott Scion iA-t.

Noha a névválasztás a szamárra utal, az autó megjelenése leginkább harcsára hasonlít azzal, hogy kissé erőlködve próbáltak a lehető legkisebb befektetéssel – tehát csak az első lökhárító cseréjével – maximális hatást elérni. Hatalmas méretű lett a hűtőrács, amelyet azzal próbálnak enyhíteni, hogy az első fényképeken sötét színben láthatjuk az újdonságot. Mármint a sportszedánt, hiszen ennek nevezik hivatalosan a „jó erőben lévő” (106 LE) 1,5 literes motorral szerelt járművet.

Csak egy felszereltség van, a karosszéria színén kívül azt tudja eldönteni a vásárló, 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus váltót kér-e, egyébként a koccanásgátló, a kulcsnélküli bejutás és motorindítás, a 7 colos képátlójú érintőképernyős fejegység is ott van a fedélzeten – mindez nagyjából 16 000 dollárért, azaz 4,4 millió Ft-ért. Így már nem is tűnik olyan nagy szamárságnak az, hogy a Toyota átvette a Mazda2-est.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!