Egy éves születésnapját az első, saját modelljének előzetesével ünnepli a Cupra márka, amely az Ateca után egy számmal nagyobb szabadidő-kupéval kedveskedik majd a vásárlóknak. A Formentor a spanyolok szokásához hűen földrajzi helyről kapja a nevét, ezúttal Mallorca szigetének északi részén lévő várost választottak.

A kocsi elejét elnézve lesz nyilvánvaló, hogy a Seat Tarraco rokonáról van szó, az MQB építőkészletre ez alkalommal szabadidő-kupé karosszériát építettek fel a formatervezők, az egyenes vonalak helyett lágyan ívelőket választottak. A műszerfal, leszámítva a Cupra márka jellemzőnek számító fekete-réz színkombinációt megegyezik azzal, amit a Tarraco kap, persze a kormánykereket is jó fogású darabra cserélik.

A Genfi Autószalonon kiállításra kerülő tanulmány hálózatról tölthető hibrid hajtást kap, ami 245 lóerős rendszerteljesítmény mellett 50 km-es elektromos hatótávolságot biztosít, azaz a várhatóan az ősszel bemutatkozó sorozatgyártású modell használhatja majd a zöld rendszámot. Várhatóan lesz majd benzinmotoros Cupra Formentor is, hiszen valamivel felül kell majd múlni a 300 lóerős Atecát…