Az idei évben a Sports Series nevű belépő-modellcsaládjára koncentrált a McLaren utcai autókkal foglalkozó részlege, de az évet azért a Super Series nevű sorozat új tagjával, a 675LT Spider nevű autóval koronázza meg.

Egyfelől a modellkínálat természetes fejlődéséről van szó, másfelől az 500 darabra limitált 675LT kupét már mind eladták, amint az utolsó is elkészül, megkezdik a szintén félezer darabos Spider sorozatot. A 3,8 literes V8-as biturbó 675 LE/700 Nm csúcsteljesítményű változata hajtja az eddigi leggyorsabb és legizgalmasabb nyitható tetős autó, ami a McLaren márkajelzést viselte.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy 2,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s tempóra – egy tizeddel fürgébb, mint a Ferrari 488 GTB Spider -, a 0-200 km/h-s gyorsulást 8,1 másodperc alatt tudja le, ami mindössze 2 tizeddel rosszabb eredmény a 675LT kupé változatánál. Az eltérés egyébként pontosan 40 kg, ennyi a tömege a tetőmozgató mechanikának és a háromrészes műanyag tetőnek, illetve az első nyomtávot is megnövelték 20 mm-rel. A csúcssebesség 326 km/h, a tetőmozgatáshoz azonban legfeljebb 30 km/h-s tempóval lehet haladni. A McLaren 675LT Spider első példányait 2016 nyarán vehetik majd át a vásárlók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!