Pár évvel ezelőtt már gondolt a méretcsökkentésre a Lincoln márka, a 2009-es C Concept tanulmány egy európai méretek szerint is kompakt személyautót vetített előre, amiből elég gyorsan eldöntötték az illetékesek, hogy nem valósul meg. Az Egyesült Államokban az ilyet nem szeretik a prémium-vásárlók.

A méretcsökkentést azonban meg kell lépni, de nem egy hagyományos autóval teszik ezt, hanem egy SUV-vel. A Detroitban bemutatkozó MKC tanulmány lényegében már megfelel a valószínűleg jövő ilyentájt bemutatkozó szériaváltozatnak. Nagyon sokat nem kell fejleszteni az autón, hiszen az nem más, mint egy átkarosszált Ford Kuga. Addigra remélhetőleg már túl lesz a gyermekbetegségeken az autó, úgymint a pedálok alá csúszó szőnyeg akadályozza a kezelhetőséget , vagy kigyullad az 1,6-os EcoBoost-tal szerelt változat a hibás benzincső miatt, vagy épp egy ismeretlen hiba okán ég le az autó.

Lendületes karosszériát rajzoltak a formatervezők, a legújabb divatnak megfelelően a csomagtérfedél az egész hátfalat jelenti – de nem csak ezért hasonlít erősen a megjelenés az Audi Q5-ösre. Panoráma-üvegtető, keret nélküli ajtók, 20 colos krómozott felnik teszik teljessé a képet. Az utastér a maximális kényelem érdekében csak négyszemélyes, és a legmodernebb szórakoztatóelektronikai berendezések is ott vannak a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért