A koronavírus miatti kijárási korlátozások idején akarta megmozgatni a gyermekek fantáziáját a Rolls-Royce azzal, hogy meghirdette a Young Designer Competition rajzpályázatát, amelyre aztán több mint 80 országból 5000 pályaművet küldtek be. Négy kategóriában hirdettek győztest, ezek a rajzok 6-16 év közötti gyermekektől származnak, a japán, francia, kínai és magyar győztes nyereménye, hogy a legjobb barátjukkal együtt majd sofőrös Rolls-Royce viszi őket iskolába.

Kategóriagyőztesek
Technológia – Rolls-Royce Bluebird II, Chenyang, 13 éves, Kína
Környezet – Rolls-Royce Capsule, Saya, 6 éves, Japán
Fantázia – Rolls-Royce Turtle Car, Florian, 6 éves, Franciaország
Vidámság – Rolls-Royce Glow, Léna, 11 éves, Magyarország

Különdíjasak
Rolls-Royce Bolt, Declan, 10 éves, Egyesült Királyság
Rolls-Royce Prosperity, Tim, 9 éves, Németország
Rolls-Royce House of Esperanto, Alisa, 6 éves, Oroszország

A négy kategórianyertesen felül a zsűri még három olyan pályaművet választott ki, amelyeket nem lehetett kategóriába sorolni, de mindenképpen említésre méltó alkotások. Erről a hét, a gyermeki fantázia szüleményének számító járműből a gyári formatervezők igyekeztek valóságos autókat, vagy épp űrhajót faragni.

A beérkezett pályaművek között volt, amelyeket az egyszarvúak, az űrutazás, az egyiptomi piramisok, Pablo Picasso vagy éppenséggel méhecskék inspiráltak, de sok kétéltű is volt, azaz földön, vízen, víz alatt vagy épp levegőben közlekedni képes jármű.