Már tavaly bejelentette a Donkervoort, hogy új csúcsmodellen dolgozik, néhány számot már akkor is elárultak a D8 GTO nevű alkotásról, de a legfontosabbakkal, a menetteljesítményekkel egészen mostanáig adósak maradtak.

Most is csak félig rántották le a leplet az autó tudásáról, hiszen a Győrben gyártott, 2,5 literes öthengeres turbómotor két változatban kerül a motortérbe, 340 és 400 lóerővel. Egyelőre csak az előbbiről tudunk pontos számokat, amely szerint 3,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, és 255 km/óra a végsebesség. A váltó ötfokozatú, kézi kapcsolású, nincs semmilyen elektronikus segédlet. A 340 lóerős motorteljesítményhez 450 Nm-es nyomaték, 700 kg-os saját tömeg társul. A tank 50 literes, a fogyasztást 10-12 liter közé saccolja a manufaktúra.

Extraként vállalják a hollandok, hogy 400 lóerőre növelik az erőforrás teljesítményét, ennek a Donkervoort D8 GTO-nak a tudását még nem mérték le. A termelés egyébként most indul, 25 darabot szeretnének készíteni a csúcsmodellből, és ebből már csak 6 példányra nincs biztos (foglaló) megrendelésük. Aki tehát szeretné megtapasztalni, milyen érzés, ha egy öthengeres Audi turbómotor katapultálja az embert, az jobb lesz, ha siet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!