A BASF vegyipari céggel közösen készítette el a VisionVenture nevű lakóautó-tanulmányát a Hymer, a Mercedes-Benz Sprinter aslapon megvalósított járműnél újfajta anyaghasználattal javítanak a minőségérzeten és a fizikai tulajdonságokon.

Példának okáért a külső falak 10 cm vastag hőszigetelő profilból készülnek, ezenkívül speciális, az infravörös sugarakat visszaverő festéket is alkalmaznak – utóbbi 20°C-kal csökkenti a felület felmelegedését, 4°C-kal a belső terét –, így eltérhettek a klasszikus fehér karosszériaszíntől. Azért tartották meg a Mercedes-Benz karosszéria orrát (a szélvédő már egyedi), mert így az okos LED-es fényszóró és a vezetési segédek érzékelői is megmaradnak. Terepjárásra is alkalmas az összkerékhajtású VisionVenture, a karosszéria alsó peremét és a kerékjáratokat borító gumiszerű anyagot 3D nyomtatással készítették el, azok pótlása megfelelő tervrajzok és alapanyag esetén nem igényel gyári közreműködést.

A karosszéria kialakításánál a Hymer-tulajdonosok visszajelzését vették figyelembe, illetve megvizsgálták a tulajdonosok által épített lakóautók belsejét. Teljesen nyitható a hátsó rész, a hátfal ledöntésével terasz keletkezik, nagyok az itt lévő ablakfelületek, felnyitva pedig az eső ellen is védelmet nyújtanak. Érdekes részlet a lépcsőzetesen kialakított szekrény, amelynek segítségével a tetőteraszra lehet feljutni. A Hymer szerint ha nem is pontosan a VisionVenture formájában, de az újfajta anyagok 2025-ben jelenthetnek meg a sorozatgyártásban.