Rögtön előre kell bocsájtani, hogy egy német baráti társaság alkotta meg a leggyorsabb Renault pilóta és az egyik leglassabb Renault típus csodálatosan borzasztó együttesét, és arról nem tehetnek (igaz, az egész ötlet némi alkoholos befolyásoltságból fakadt), hogy magyarul bizony tfingónak lehet olvasni a végeredmény nevét. Igaz, az nem áll messze a valóságtól.

Szóval az elhatározást követő tett során egy talán 98-as évjáratú, több mint 200 000 kilométert futott Twingót szabadítottak meg a tetejétől, és alakították azt át egy parádés kabriónak. A bukókeret nem annyira biztonsági, mint inkább a kiemelt ülésekben helyet foglalók kapaszkodási céljait látja el – a készítők nem ajánlják, hogy bárki megpróbálja közúti forgalomban használni az autót.

A Renault TF1ngo-t internetes árverésen próbálják értékesíteni, a befolyó összeget pedig az Aktion Deutschland Hilft nevű jótékonysági szervezetnek adják majd oda, hogy annak szíriai segélyprogramját támogassák. A vevő az autón kívül kap még egy Sebastian Vettel partimaszkot, egy karton Red Bull energiaitalt és egy Vettel zászlót is. Talán nem véletlen, hogy cikkünk írása idején mindössze 155 eurón állt az ár – 21 licitet követően.

Az alkotók egyébként csak a fáradtságot sajnálták (tessék megfigyelni a ragasztószalaggal „balesetmentesített” vágásokat), a kreativitással nem volt baj. Az eredetileg bordó színű karosszéria átfújásához használt festékbe a rend kedvéért egy fél üveg „ki tudja, mióta áll már ott” Red Bull energiaitalt is kevertek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!