Hivatalosan is bemutatkozott a Seat Toledo, jó egy héttel azt követően, hogy az első sajtófotók és adatok nyilvánosságra kerültek. Egyvalamit azonban csak most közöltek: Spanyolországban 13 990 euró lesz az indulóár, ami átszámolva négymillió forintot jelent.

A karosszéria esetén csak az első és a hátsó cserélhető elemek térnek el a Škoda Rapid és a Seat Toledo között, előbbi konzervatívabb, utóbbi sportosabb megjelenésű. Az 1,2-es benzines turbómotor 75, 85 és 105 lóerővel lesz választható, az 1,4-es TSI 122 lóerős, az 1,6-os TDI 105 lóerővel kezd, jövőre lesz 90 lóerős is. A két legerősebb erőforrás esetén extraként hétfokozatú DSG váltó is kérhető.

Alapáron négy légzsákkal, ESP-vel, blokkolásgátlóval szerelik az autót hazájában, széria az osztva dönthető hátsó üléstámla is – négymillióért ez a minimum. November közepén indul a forgalmazás Spanyolországban és Portugáliában, Európa többi részére 2013 elején jut el majd az új Seat Toledo.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!