A Fókusz műsorvezetőjét, Gönczi Gábort elkerülték az ilyen szerencsétlenségek. Vezetőként mindkét híresség a biztonságra és a figyelemre esküszik.

Az Autó-Motor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy hasábjain teret adjon a közlekedésbiztonság kérdésének. A tavaly útjára indított Autó-Motor Fair vezető program keretein belül idén is figyelmes, körültekintő közlekedésre igyekszik ösztönözni az autóba vagy motorra szálló vezetőket. A pozitív kezdeményezéshez Dukai Regina is csatlakozott, aki már saját bőrén is tapasztalta, milyen az, amikor valaki nem elég körültekintő.

„Utasként már három alkalommal is volt balesetem, talán ezért is vagyok annyira figyelmes, amikor a kormány mögé ülök. Inkább elkések valahonnan, minthogy kockára tegyem a biztonságomat.” – mondja Dukai Regina, aki jó kezdeményezésnek tartja, hogy az idei Fair vezető program a motorosok és autósok viszonyával foglalkozik. – „A motorosokra és a biciklisekre külön szoktam figyelni, igyekszem autósként megkönnyíteni a dolgukat. Megértem, hogy a nagy rohanásban nem várakoznak, hanem elmennek az álló kocsisorok között.” – tette hozzá az ismert modell, aki azt is elárulta, egyedül a hangos motorok tudják felidegesíteni.

A Fókusz szerkesztő-műsorvezetője, Gönczi Gábor is a figyelmet tartja a legfontosabbnak.

„A probléma nem az oktatással van, hanem azzal, hogy nagyon sokan figyelmetlenül vezetnek. Szerencsére nekem még nem volt balesetem sem autóssal, sem motorossal, de a Fókuszban rengeteg olyan esettel foglalkoztunk már, amikor egy bevállalós vagy figyelmetlen vezető hatalmas tragédiát okozott.” – mesélte Gönczi Gábor. – „A kölcsönös figyelem a legfontosabb, hogy felkészüljünk mindenre, amire csak lehet. Úgy vélem, sokszor az úton közlekedő társaink miatt is nekünk kell figyelni, legyen szó motorosról vagy autósról.” – tette hozzá az RTL klub sztárja, aki boldogan csatlakozott ismét a Fair Vezető kampányhoz.