Kínában most ünnepli a Suzuki, hogy húsz évvel ezelőtt, 1993 júniusában kezdte meg a közös vállalata az Alto típus sorozatgyártását. Mindezt természetesen egy limitált darabszámban készülő, gazdagon felszerelt autóval teszik, egyedüli korlátozást a rózsaszín külső és belső jelenti.

Úgy tűnik, az utolsó modellfrissítés alkalmával hiába vették férfiasabbra a megjelenést, még mindig női autónak vásárolják a csöppséget Kínában, így a limitált szériával is a hölgyeknek próbálnak kedveskedni.

A rózsaszín karosszériát az egyébként a tartozékok listáján lévő gumi ütköző védi, méretesebb tetőspoilert kap az autó, az utasterében pedig az üléshuzatokon és a műszerfalon is mindenfelé ott látjuk a rózsaszínt. Természetesen mindenfelé elhelyeztek „20th Anniversary” feliratokat is, ha netán elfeledné a kedves utas, milyen autóban is ül. A Suzuki Alto motorjához nem nyúltak, az továbbra is a helyi piacra gyártott 1,0 literes, 71 lóerős négyhengeres.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!