Megpróbált igazi terepjárót faragni a Dacia dusterből a német Travec cég, az eredmény egy nem túl szemrevaló, de terepen annál magabiztosabban mozgó jármű lett. A Tecdrah gyártása még várat magára.

A szögletes karosszéria senkit ne vezessen félre, a felépítmény műanyag, aminek köszönthetően az autó saját tömege mindössze 950 kg – összkerékhajtással együtt. A csőváz vegyesen rozsdamentes acél- és alumíniumcsövekből áll össze, a karosszéria anyagában színezett műanyag – különösebb javítások nélkül 20-25 évet kibír az autó a konstruktőrök szerint.

Az erőátvitel/motor a Dacia Dusterből jön, az 1,5 literes dízel ez esetben 1.5 TTi névre hallgat, teljesítménye 90 lóerő, nyomatéka 200 Nm és a szabványos mérési ciklus alapján 5,3 l/100 km-es átlagot tud. Az alacsony tömege miatt terepen állítólag jól boldogul majd az autó annak ellenére is, hogy nincs felezője – a hatfokozatú, kézi kapcsolású váltó rövid első fokozata hivatott ezt helyettesíteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!