2017 óta hivatalosan is partnere a Porsche a Polyphony Digital által fejlesztett Gran Turismo szimulátor-programnak, de mostanáig csak a valóságban is létező autókat lehetett választani a virtuális térben. Jövő tavasszal, egészen pontosan március 22-én jelenik meg a Gran Turismo 7-es program, amely számára most dedikált autót készítettek a németek Porsche Vision Gran Turismo néven.

A Michael Mauer által vezetett formatervező részleg alkalmazottainak felüdülést jelentett, hogy ezúttal olyan autót kellett készíteniük, amelynél nem kötötték meg a kezüket a sorozatgyártásból fakadó – törvényi előírások, műszaki részleg elvárásai – korlátok, hanem szabadon végigvihették az ötleteiket. Az utastérben a karbon és a titán a meghatározó, a kárpitok vegán anyagok, a műszeregység egy hajlított műanyaglap, amelyen hologramok jelenítik meg az információkat.

Magától értetődően széles és lapos a karosszéria, alacsony az orr, erősen hangsúlyosak a kerékjáratok, minimalisták a lámpák, meghatározóak a szellőzőnyílások. A lámpákkal a Taycan-ra utalnak, amihez hasonlóan a Porsche Vision Gran Turismo is akkumulátoros-elektromos hajtású; még nem árultak el pontos számokat se a hajtással, se a menettulajdonságokkal kapcsolatban.