Az igazat bevallva nem túl szép látvány a Kia Carnival tetejére biggyesztett műanyag doboz, de hát jelen esetben a külső megjelenés csak másodlagos szempont volt. Még akkor is, ha ehhez a csúcsváltozathoz még több krómot tartalmazó első lökhárítót és egyedi hűtőrács-betétet készítettek, nem is beszélve a csillogó felnikről. Itt a lényeg a karosszérián belül található.

Ha elöl kezdjük a belső térrel való ismerkedést, sok újdonságot nem látunk, csak a teljes felszereltségű első sort, hatalmas méretű bőr fotelekkel, érintőképernyős, internet hozzáférést is biztosító navigációval. A szó szerint nagy nagy újdonságot ez után jön.

Először is több az utasok rendelkezésére álló hely annak köszönhetően, hogy nem három további pad, hanem mindössze négy darab karfás fotel található itt. De nem csak széltében-hosszában nyújtózkodhatnak az utasok, fejtér is jut nekik bőven a tetődoboznak hála. Itt helyezték még el a hatalmas méretű monitort is, amelyet az összes hátsó ülésről jól lehet látni. Utóbbiak elektromos állításúak, fűthetőek és masszázsfunkcióval is kényeztetik az utasokat. A hangulatvilágítás részeként (például filmnézéskor) vastag függönyök árnyékolhatják le a hátsó részt.

A pohártartók hűthetőek/fűthetőek, de az igazán nagy piros pontot azzal érdemli ki a Kia Carnival Hi-Limousine, hogy annak utasterében egyszerre számos kütyüt lehet tölteni. Van 220V-os csatlakozó, számos USB-port, szivargyújtó – aki ezek között se talál megfelelő áramforrást, az magára vessen. Természetesen számos rakodórekesz is található az utastér teljesen átalakított hátuljában.

Egyedüli műszaki újdonság a nagyobb térfogatú utastérre felkészített, tehát nagyobb teljesítményű, szagtalanítóval is ellátott légkondicionáló jelenti, egyébként a motortérben a 2,2 literes, 197 lóerős turbódízel dolgozik, amihez hatfokozatú automatikus váltó csatlakozik. A Dél-Koreában hagyományosan alacsony közterhek miatt a Kia Carnival Hi-Limousine már 29,9 millió won-tól (6,9 millió Ft) megvásárolható, de az itt látható csúcsváltozatért se kell többet fizetni 36,3 millió won-nál (8,4 millió Ft). Ez nagyjából tizede egy használt Rolls-Royce Phantom árának, és ugye ahhoz képest több kényelmi szolgáltatást is nyújt a Kia egyterűje. Ráadásul erre nem nagyon lesznek irigyek az emberek…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!