A „több mint 400 km/órás” végsebességen kívül más konkrétummal nem nagyon rendelkezünk jelen pillanatban a belga Minerva márka visszatéréséről, a már működő weboldalon mindenfelé a „hamarosan” feliratokkal találkozhatunk.

Van pár számítógépes ábra is a sportkocsiról, de azok is elég kezdeti stádiumban mutatják a karosszériát, például kilincs van, de ajtókivágás már nincs. Karbonból sütött vázat képzelnek el alapnak, a karosszériát karbonból és kevlárból készítenék.

A belső égésű motor egy V12-es biturbó, ami egy hatfokozatú, szekvenciális váltó közbeiktatásával hajtja a hátsó kerekeket, az első tengelyen egy-egy elektromotor hajtja a kerekeket – a megfelelő szabályozással is a hagyományos összkerékhajtásnál is jobb menetdinamikai képességeket lehet elérni. Az autó neve egyébként Minerva J.M. Brabazon, amivel annak a John Moore Brabazonra emlékeznek, aki az első pilóták egyike volt és autóversenyzőként is sikereket ért el.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!