Nem csak azért van szó a hírekben a Tata Nano-ról, mert lefényképezték a még be sem mutatott, felfrissített változatot, de lényegében az értékesítése is leállt, havi 500-700 darabot tudnak eladni belőle a milliárdos piacot jelentő Indiában. És ez még nem minden.

Nemrég került a Tata Motors vezetői pozíciójába Karl Slym, akire a Chandigarh fogyasztóvédelmi bizottság most 6 hónap börtönbüntetést illetve 10 000 rúpia, mintegy 41 000 forint pénzbírságot szabott ki. Utóbbi mértéke jelzi, hogy inkább csak figyelemfelkeltésről, mint komolyan gondolt szankcióról van szó.

Az is furcsa, hogy a Tata Motors vezetőjét sújtották büntetéssel, miközben az úriember egy márkakereskedéssel áll jogviszonyban, papíron nincs kapcsolat az úriember és a most megbüntetett Tata között. Az autógyár egyébként úgy reagált a döntés hírére, hogy megvizsgálják a jogi lépéseket, illetve hogy a kérdéses autót megjavították, és kompenzációt is felajánlottak a vásárlónak, de ő nem reagált erre a megkeresésre – úgy tűnik, könnyű dolga lesz majd a Tata ügyvédeinek. Karl Slym egyébként tavaly augusztusban váltott a GM India-tól a Tata Motorshoz, nem volt a cég alkalmazottja a jogi eljárás megindulásakor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!