Úgy egy évvel ezelőtt mutatkozott be a Fiat 500 Riva, a tengerészeti témájú miniautó hatalmas sikernek bizonyult. Most rögtön két újabb hasonló hangvételű autót is bemutattak, az Abarth 595 Rivale és az Abarth 595 Rivale 175 Anniversary modelleket. Előbbi kicsit nagyobb számban, utóbbi pontosan 175+175 (normál és kabrió) példányban készülő limitált szériát jelent, amivel a Riva hajógyár 175. születésnapját ünneplik.

Utóbbi szakembereinek segítségével készült az új megjelenés, a Riva Sera Blue és Shark Grey kétszínű fényezést türkiz színű kettős díszcsíkkal dobják fel az oldalsó karaktervonal magasságában. Selymes fényű króm kilincsek és hátsó díszplakett teszi teljessé az exkluzív megjelenést, ami a zárt és kabrió karosszériával egyaránt választható.

Az utastérben karbon taposót, kék bőrkárpitot, karbon vagy mahagóni műszerfal-betétet találunk, utóbbi a feláras, és rögtön kék bőrrel bevont műszerfalat is kap az ügyfél – ettől lesz igazán tengerészeti a hangulat. Természetesen mindenfelé a limitált szériára utaló feliratokat és jelvényeket találni az utastérben.

A limitáltabb Abarth 595 Rivale 175 Anniversary modellnél az 1842-ben alapított hajógyártónak, és annak alapítójának, Carlo Riva-nak állítanak emléket. Ennél speciális, kék-fekete bőrkárpitot alkalmaznak, amelyet a hajógyár szakemberei kézzel varrnak, beleértve az ünnepi logót is a fejtámlába, és a műszerfal karbon betétjét is kézi munkával készítik el.

A motortérben az 1,4 literes turbómotor 180 LE/250 Nm teljesítményű változata kerül, ami könnyen elbánik a mindössze 1045 kg saját tömegű Abarth 595-össel, a 100 km/h-ss ebességet 6,7 másodperc alatt futja meg és 225 km/h a csúcssebesség. A megfelelő hangról Akrapovic kipufogórendszer gondoskodik, a lassulásról Brembo fékrendszer elöl 4 dugattyús nyergekkel, az úttartásról pedig elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!