Nem olyan rég adtunk hírt arról, hogy a brit Aston Martin gyár elkészíti a Vantage GT3-as versenyautó utcai változatát, amely annak ellenére hívnak ugyanúgy, hogy a két autónak nincs sok köze egymáshoz.

Az esetleges összekeverés problémája most megoldódott, hiszen a 100 darabos limitált szériában készülő utcai autót mégis átnevezi az Aston Martin, a kedves ügyfelek már Vantage GT12 néven kapják meg autóikat. A helyzet tisztázását a Porschénak köszönhetjük, a stuttgartiak ugyanis perrel fenyegették meg a briteket, mondván a GT3-as jelölés utcai autók esetén kizárólagosan az övék. Ezzel nem tudott vitába szállni az Aston Martin, úgyhogy rövid úton beadta a derekát. Egyébként ennél egyszerűbb módja is lehetett volna az utcai autó átnevezésének, hiszen a Porsche egyedül a „GT3” jelölést birtokolja, a Bentley által a Continental esetén használt GT3-R például már nem az övé, azaz például egy + jel hozzáadásával is megmenekülhetett volna a jogi eljárás elől az Aston Martin.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!