Amikor az olasz nép arról álmodott, hogy összespórolt pénzén tud venni majd magának egy farmotoros Fiat 500-ast, az olasz elit tagjai azért spóroltak, hogy a Riva hajógyár Aquarama nevű hajóját tudják megvenni. Az ellentéteket most közös nevezőre hozták egy 500 példányra limitált különszéria erejéig – amint elfogynak a számozott példányok, egyszerű felszereltségként, plakett nélkül folytatják a Fiat 500 Riva forgalmazását.

A hajógyártó szakemberei készítették el a különleges belsőt, a váltógomb például mahagónifa, a műszerfal egyébként fényezett betétje itt mahagóniból készül, az intarziát pedig juharfából készítik; ezek az anyagok még a luxusautókban is különlegesnek számítanak, nemhogy egy ilyen csöppnyi életstílus-autóban. A csak ehhez a szériához elérhető Sera kék fényezés is a Rivától jön, a hajógyár aktuális húzómodellje, az Aquariva egyik legnépszerűbb színéről van szó. A zárt változat feketére fényezett tetőt kap, a kabrió pedig kék vásznat. Krómozott borítást kapnak a külső tükrök és a kilincsek, az övvonalnál dupla karaktervonal fut körbe az autón, a különleges megjelenéshez tartoznak még a kékre fényezett, 20 küllős felnik.

A Fiat még a márkajelzéséről is lemond az 500 Riva kedvéért, ezeknek az autóknak az orrán a hajógyár emblémája látható, az utastérben a fabetét intarziájában ismétlődik ez meg. Ez a betét különleges eljárással készül, a vékony mahagóni réteget karbonból sütött vázra viszik fel, így tartós és a kevés fa miatt megfizethető ez a betét, a juhar intarziát kézzel helyezik el. Az ülésekre a Poltrona Frau manufaktúra vajszínű bőrét húzzák, a biztonsági öv is vajszínű.

A Fiat 500 Riva nem is annyira limitált széria a városi mini összes motorjával és karosszériájával rendelhető, a 69 lóerős szívó benzinestől a 95 lóerős dízelen át a 105 lóerős turbós benzinesig. Alapfelszerelésként jár a digitális klíma, világoskék hátterű és induláskor a Riva-logót mutatja a sofőrt tájékoztató digitális kijelző, középen a 7 colos képátlójú Uconnect fejegységet találjuk.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!